Kompot z suszu

e-mieszkanie.pl
Kompot z suszu
Kompot z suszu e-mieszkanie.pl
Udostępnij:
Przepis świąteczny. Kompot z suszu.

Składniki:
po 10 dkg suszonych: jabłek, gruszek, śliwek i moreli;
5 dkg suszonej żurawiny,
5 dkg suszonych ananasów,
kilka fig,
skorka pomarańczowa lub cytrynowa,
16 gram cukru wanilinowego,
5 goździków,
szczypta cynamonu,
łyżka miodu

Informacje o przepisie
Czas przygotowania 10 min.
Czas gotowania 45 min.
Całkowity czas przygotowania 55 min.
Kuchnia polska
Wielkość przygotowywanej potrawy 6-8 porcji
Kategoria napój, danie wigilijne
Metoda gotowania gotowanie
Ilość kalorii 75

Wykonanie:
Wszystkie składniki wrzuć do garnka, zalej 2 litrami wody i doprowadź do zagotowania. Kiedy się zagotuje, zmniejsz płomień i gotuj na bardzo małym ogniu przez około 30 minut. Podawaj wystudzone.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Bezkręgowce w herbacie? Zdumiewające badanie

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Więcej informacji na stronie głównej Nasze Miasto
Dodaj ogłoszenie