Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Trwa wiosenna edycja Restaurant Week. Apetyczne menu restauracji zaskakuje gości

Urszula Sobol
W Rzeszowie rozpocznie trwa festiwal kulinarny "Restaurant Week". Główna idea festiwalu to promowanie miejskiej kultury restauracyjnej i spędzania wolnego czasu w gronie najbliższych – rodziny i przyjaciół w czasie wspólnego posiłku. Kulinarna uczta potrwa do 30 kwietnia.

- Nasze przedsięwzięcie ma na celu przede wszystkim propagowanie coraz popularniejszej kultury restauracyjnej. Chcemy, aby mieszkańcy Rzeszowa spotkali się przy wspólnym stole. Zależy nam już̇ nie tylko na pobudzeniu lokalnej gastronomii i zainteresowaniu nią mieszkańców, ale propagowaniu szeroko pojętej kultury restauracyjnej - wyjaśnia Magdalena Rudnicka, współorganizatorka festiwalu Restaurant Week w Rzeszowie. - Poprzez nasz festiwal pragniemy podkreślić wyjątkowość Rzeszowa oraz festiwalowy charakter miasta. Wspieramy bogate dziedzictwo kulinarne naszego miasta i regionu.

I dodaje, że wydarzeniu towarzyszy kampania #FoodSoundsGood – czyli dania do opowiadania.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Sałatka ze świeżego szpinaku

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na rzeszow.naszemiasto.pl Nasze Miasto