MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Cukinie do pieczenia warto pokroić w podłużne plastry o...
fot. Bru-nO/pixabay.com

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Cukinia

Cukinie do pieczenia warto pokroić w podłużne plastry o grubości 1-1,5 cm. Mniejsze okazy można rozkroić na połówki. Połóż je na ruszcie miąższem do dołu, piecz 3-4 min, a następnie obróć i dopiecz przez kilka minut, aż zmięknie – w sumie ok. 8 minut. Cukinię na szaszłyki pokrój w kostki o boku 2-3 cm lub podobne kawałki w taki sposób, by na każdym z nich była skóra – i to właśnie w nią wbijaj patyczek, by warzywo trzymało się na miejscu.

Zobacz również

Tylko otworzył usta i malborscy policjanci od razu wiedzieli, że jest pijany

Tylko otworzył usta i malborscy policjanci od razu wiedzieli, że jest pijany

„Wodecki Jazz” na scenie Browarów Warszawskich
Materiał informacyjny

„Wodecki Jazz” na scenie Browarów Warszawskich

Polecamy

Horror w ulubionym wakacyjnym kraju Polaków! Nie do wiary, co znalazły dzieci!

Horror w ulubionym wakacyjnym kraju Polaków! Nie do wiary, co znalazły dzieci!

Piknik Rodzinny na Osiedlu Matysówka

Piknik Rodzinny na Osiedlu Matysówka

Dofinansowanie in vitro w Rzeszowie. 7 kobiet zaszło w ciążę i urodziło się 2 dzieci

Dofinansowanie in vitro w Rzeszowie. 7 kobiet zaszło w ciążę i urodziło się 2 dzieci