MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pomidory nie należą do często grillowanych warzyw, ponieważ...
fot. Hulki Okan Tabak/unsplash.com

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Pomidory

Pomidory nie należą do często grillowanych warzyw, ponieważ niektóre odmiany i zbyt dojrzałe okazy łatwo rozpadają się na ruszcie. Dlatego do pieczenia warto wybrać mniejsze i bardziej jędrne okazy, najlepiej pomidorów gruntowych. W zależności o konsystencji miąższu na ruszcie można położyć połówki skórą do dołu albo pomidorki cherry wraz z gałązką, koniecznie ponakłuwane. Najbezpieczniej jednak umieścić je na tacce, by nie „uciekła” ich zawartość. Czas pieczenia to zwykle 4-6 minut.

Zobacz również

IV LIGA PIŁKARSKA. Jawiszowice lepsze od Watry Białka Tatrzańska. ZDJĘCIA

IV LIGA PIŁKARSKA. Jawiszowice lepsze od Watry Białka Tatrzańska. ZDJĘCIA

Toruń. Jubileuszowy koncert „Nie ma jak u Mamy”

Toruń. Jubileuszowy koncert „Nie ma jak u Mamy”

Polecamy

Młodzi ludzie nie chcą pracować w szkole. Jest pomysł, jak to zmienić

Młodzi ludzie nie chcą pracować w szkole. Jest pomysł, jak to zmienić

Przed nami IX Rzeszowska Sesja Logopedyczna. Powrót wieloletniej tradycji

NASZ PATRONAT
Przed nami IX Rzeszowska Sesja Logopedyczna. Powrót wieloletniej tradycji

Najlepsze hotele w Side według turystów. Ta lista może ci się przydać

Najlepsze hotele w Side według turystów. Ta lista może ci się przydać