Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Tak powstają rogale na dzień Św. Marcina w cukierni przy Miodowej w Rzeszowie [ZDJĘCIA, WIDEO]

Krzysztof Kapica
Krzysztof Kapica
Wideo
od 16 lat
W cukierni Julian Orłowski & Kazimierz Rak przy ul. Miodowej w Rzeszowie pełną parą trwa produkcja tzw. rogali Marcina. Ten wypełniony białym makiem przysmak przygotowywany jest specjalnie na 11 listopada, czyli dzień Świętego Marcina. Zwyczaj ten kultywowany był niegdyś głównie w Poznaniu i okolicach, a pieczone tam tradycyjne rogale świętomarcińskie mają nawet swój specjalny certyfikat. Jak powstają tego typu słodkości? Zobaczcie wideo i zdjęcia!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Tak powstają rogale na dzień Św. Marcina w cukierni przy Miodowej w Rzeszowie [ZDJĘCIA, WIDEO] - Nowiny

Wróć na rzeszow.naszemiasto.pl Nasze Miasto