Na spotkaniu można było upiec swój własny pszenno-żytni chleb, proziaki, a na zakończenie przygotować pyszne i zdrowe desery, wszystko według przepisu i pod nadzorem prowadzącego, aczkolwiek z samodzielnym dobraniem dodatków.
Każdy z uczestników mógł się poczuć jak prawdziwy kucharz, ponieważ został wyposażony w profesjonalny fartuch oraz czepek kucharski. Dodatkowo każda rodzina miała przydzielone swoje własne stanowisko.
Warsztaty poprowadził szef kuchni Kamil Stolarek z firmy „Foodcrafters”.
Warsztaty "Międzypokoleniowe Inspiracje Kulinarne”, jest to ostatnie z działań finansowanych z Rzeszowskiego Budżetu Obywatelskiego w ramach zadania "Kulturalna Biała". Do tej pory zorganizowane zostały dwa kina plenerowe, dwie zabawy ogrodowe oraz Dzień Seniora.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?