Zakłady Mięsne Górno z wystawą na Targach Marek Własnych w Kielcach
Mateusz Piróg, który reprezentował zakład mięsny Smak-Górno podkreślał w rozmowie z nami, że firma produkuje konserwy od dwudziestu lat. Idąc z duchem czasu, zaproponowała nowe rozwiązanie, czyli słoje warzywno-mięsne "Love Veck".
- W ofercie posiadamy produkty ekologiczne, fleksi pasty czyli produkty warzywno-mięsne oraz produkty tradycyjne, bez konserwantów - mówił.
- W firmie pracuje około sto trzydzieści osób. Mamy swój ubój, rozbiór i produkcje. Wędliny sprzedajemy do ościennych województw, a słoje "Love Veck" do sieci handlowych pod różnymi markami. Mamy kilka sztandarowych produktów. To na przykład "kiełbasówka" w słoikach ekologicznych, czyli wsad kiełbasy wiejskiej, bez konserwantów. Jest też kurczak z warzywami w słoiku, który w tym roku na targach WorldFood w Warszawie zdobył złoty medal.
Targi Marek Własnych w Kielcach
Rozpoczęły się Targi Marek Własnych w Targach Kielce. Wybraliśmy się tam w środę, 15 listopada, pierwszego dnia wydarzenia. Zjechali tu producenci marek własnych z szeroko pojętej branży spożywczej. - Ale nie tylko takiej - mówił Jakub Nogaj, menager Targów Marek Własnych w Kielcach. - To również karmy dla zwierząt, produkty higieniczne, opakowania, etykiety.
Na targi zjechało ponad 50 firm oraz 30 kupców z sieci handlowych i dystrybutorów. Są polscy wystawcy, ale również przedsiębiorcy z Niemiec, Estonii, Albanii, USA, czy Słowacji. Wśród potencjalnych kupców spotkaliśmy przedstawicieli Zjednoczonych Emiratów Arabskich, Wielkiej Brytanii, Austrii Finlandii, Niemiec, Czech, Włoch i Portugalii.
Targi potrwają do czwartku, 16 listopada.
Tu relacja z targów:
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?