Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepisy kulinarne: świąteczna kutia. To jedno z popularnych dań wigilijnego stołu

US
- Możemy ją jeść na zimno i na ciepło – zapewnia  Dorota Burek, gospodyni z KGW z Terliczki
- Możemy ją jeść na zimno i na ciepło – zapewnia Dorota Burek, gospodyni z KGW z Terliczki Ula Sobol
Kutia to jedno z popularnych dań wigilijnego stołu. - Kutię możemy ją jeść na zimno i na ciepło - mówi Dorota Burek, gospodyni z KGW z Terliczki

Składniki:

  • 2 szklanki łuskanej pszenicy,
  • 0,5 kg maku,
  • miód,
  • rodzynki,
  • płatki migdałowe.

Wykonanie:

  • Łuskaną pszenicę namoczyć w wodzie na kilka godzin.
  • Pół kg maku sparza się i mieli 3 razy.
  • Pszenicę gotujemy. Do niej dodaje się zmielony mak, sparzone rodzynki, płatki migdałowe i miód. Wszystko się miesza.
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Przepisy kulinarne: świąteczna kutia. To jedno z popularnych dań wigilijnego stołu - Nowiny

Wróć na rzeszow.naszemiasto.pl Nasze Miasto