Podczas festiwalu odbył się konkurs dla producentów żywności. Producenci ubiegali się o laury w dziewięciu kategoriach: produkty mleczne, produkty mięsne, oleje i tłuszcze, produkty rybołówstwa, owoce i warzywa, wyroby piekarnicze i cukiernicze, miody, a także napoje (w tym alkohole) oraz inne. Najlepszy produkt w poszczególnych kategoriach był nagrodzony tytułem „Najlepszy Smak 2022 Karpat na Widelcu”. Ambasadorem konkursu był Robert Makłowicz.
Zwycięzcą konkursu została masarnia LUBERA zdobyła tytuł „NAJLEPSZY SMAK PODKARPCIA 2022” za produkt kiełbasa wiejska gospodarza.
Ciasto ucierane z wiśniami
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?