Składniki:
- 2,5 kg ogórków
Zalewa:
- 1,5 główki czosnku,
- 4 łyżki soli,
- 2 łyżki chili,
- 0,5 kg cukru,
- 8 łyżek oleju,
- 1,5 szklanki octu
Wykonanie:
- Ogórki pokroić w słupki, ale nie obierać ze skórki. Składniki na zalewę zagotować.
- Słoiki napełnić ogórkami i zalać przygotowaną, zimną zalewą, pasteryzować 10 minut.
Smacznego!
Wideo
Ciasto ucierane z wiśniami
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
Polecane oferty
Materiały promocyjne partnera