Zupa owocowa wiśniowa
Składniki:
około 1 kg wiśni, 3,5 l wody, cukier do smaku (według uznania), szczypta soli, budyń waniliowy, mała śmietana (12 proc. lub 18 proc.)
Wykonanie:
Zagotuj wodę w głębokim garnku. Dodaj umyte owoce do zagotowanej wody. Gotuj przez około 5-10 minut. Rozmieszaj budyń z 3 łyżkami wody i śmietaną. Mieszaninę dodaj do gotującego się wywaru. Dodaj szczyptę soli. Posłódź według uznania. Całość gotuj jeszcze przez około 5 minut.
Sałatka ze świeżego szpinaku
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?