Podajemy przepis, jak przygotować pyszną zupę ze szczawiu. Można ją podawać z połówkami ugotowanego na twardo jajka. Smacznego!
Zupa szczawiowa
Składniki:
20 dag różnych warzyw,
25 dag szczawiu,
2 łyżki mąki,
1/4 l śmietany,
2 żółtka,
2 łyżki masła,
sól,
pieprz.
Wykonanie: Warzywa pokroić, ugotować z nich wywar. Szczaw drobno posiekać. Podsmażyć na maśle. Połączyć z wywarem. Śmietanę rozmieszać z żółtkami i mąką. Dodać do zupy. Całość zagotować. Przyprawić solą i pieprzem. Zupę podawać z połówkami ugotowanego na twardo jajka.
Wideo
Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!