Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Zupa szczawiowa. Nie wiesz jak ją ugotować? Podajemy sprawdzony przepis

Urszula Sobol
Urszula Sobol
Pyszna i kwaśna zupa z siekanego szczawiu z jajkiem oraz ziemniakami
Pyszna i kwaśna zupa z siekanego szczawiu z jajkiem oraz ziemniakami Archiwum Nowin
Podajemy przepis, jak przygotować pyszną zupę ze szczawiu. Można ją podawać z połówkami ugotowanego na twardo jajka. Smacznego!

Zupa szczawiowa

Składniki:

  • 20 dag różnych warzyw,
  • 25 dag szczawiu,
  • 2 łyżki mąki,
  • 1/4 l śmietany,
  • 2 żółtka,
  • 2 łyżki masła,
  • sól,
  • pieprz.

Wykonanie:
Warzywa pokroić, ugotować z nich wywar. Szczaw drobno posiekać. Podsmażyć na maśle. Połączyć z wywarem. Śmietanę rozmieszać z żółtkami i mąką. Dodać do zupy. Całość zagotować. Przyprawić solą i pieprzem. Zupę podawać z połówkami ugotowanego na twardo jajka.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Zupa szczawiowa. Nie wiesz jak ją ugotować? Podajemy sprawdzony przepis - Nowiny

Wróć na rzeszow.naszemiasto.pl Nasze Miasto