Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Zbliża się Festiwal Restaurant Week 2023 w Rzeszowie

Urszula Sobol
Urszula Sobol
Edycja wiosenna będzie trwać od 22 marca do 30 kwietnia
Edycja wiosenna będzie trwać od 22 marca do 30 kwietnia Materiały prasowe
Przed nami kolejne wielkie wydarzenie kulinarne "Restaurant Week". Co w tym roku czeka na gości? Wydarzenie skierowane jest do mieszkańców między 25, a 65 rokiem życia. Główna idea festiwalu to promowanie miejskiej kultury restauracyjnej i spędzania wolnego czasu w gronie najbliższych – rodziny i przyjaciół w czasie wspólnego posiłku.

Edycja wiosenna będzie trwać od 22 marca do 30 kwietnia.

Wydarzenie skierowane jest do mieszkańców między 25, a 65 rokiem życia. Główna idea festiwalu to promowanie miejskiej kultury restauracyjnej i spędzania wolnego czasu w gronie najbliższych – rodziny i przyjaciół w czasie wspólnego posiłku.

- Nasze przedsięwzięcie ma na celu przede wszystkim propagowanie coraz popularniejszej kultury restauracyjnej. Chcemy, aby mieszkańcy Rzeszowa spotkali się przy wspólnym stole. Zależy nam już̇ nie tylko na pobudzeniu lokalnej gastronomii i zainteresowaniu nią mieszkańców, ale propagowaniu szeroko pojętej kultury restauracyjnej - wyjaśnia Magdalena Rudnicka, spółorganizatorka festiwalu Restaurant Week w Rzeszowie. - Poprzez nasz festiwal pragniemy podkreślić wyjątkowość Rzeszowa oraz festiwalowy charakter miasta. Wspieramy bogate dziedzictwo kulinarne naszego miasta i regionu.

Dodaje, że wydarzeniu będzie towarzyszyć kampania #FoodSoundsGood – czyli dania do opowiadania

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na rzeszow.naszemiasto.pl Nasze Miasto