Edycja wiosenna będzie trwać od 22 marca do 30 kwietnia.
Wydarzenie skierowane jest do mieszkańców między 25, a 65 rokiem życia. Główna idea festiwalu to promowanie miejskiej kultury restauracyjnej i spędzania wolnego czasu w gronie najbliższych – rodziny i przyjaciół w czasie wspólnego posiłku.
- Nasze przedsięwzięcie ma na celu przede wszystkim propagowanie coraz popularniejszej kultury restauracyjnej. Chcemy, aby mieszkańcy Rzeszowa spotkali się przy wspólnym stole. Zależy nam już̇ nie tylko na pobudzeniu lokalnej gastronomii i zainteresowaniu nią mieszkańców, ale propagowaniu szeroko pojętej kultury restauracyjnej - wyjaśnia Magdalena Rudnicka, spółorganizatorka festiwalu Restaurant Week w Rzeszowie. - Poprzez nasz festiwal pragniemy podkreślić wyjątkowość Rzeszowa oraz festiwalowy charakter miasta. Wspieramy bogate dziedzictwo kulinarne naszego miasta i regionu.
Dodaje, że wydarzeniu będzie towarzyszyć kampania #FoodSoundsGood – czyli dania do opowiadania
Lody kawowe z kajmakiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?