Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Wielkanocne potrawy. Sprawdzony przepis na ser jajeczny

Urszula Sobol
Urszula Sobol
Ser jajeczny najlepiej smakuje na śniadanie wielkanocne z wędliną i chrzanem
Ser jajeczny najlepiej smakuje na śniadanie wielkanocne z wędliną i chrzanem Polska Press
Podajemy sprawdzony przepis na ser jajeczny. Recepturą podzieliło się z nami (KGW Deszno. Ser jajeczny najlepiej smakuje na śniadanie wielkanocne z wędliną i chrzanem.

Składniki:

  • 10 jaj,
  • 1 litr mleka,
  • sól,
  • cukier do smaku.

Wykonanie:
Jajka wybić do naczynia i roztrzepać trzepaczką. Mleko zagotować. Na wrzące mleko wlać roztrzepane jaja i ogrzewać ( nie dopuścić do gotowania). Dodać do smaku sól i cukier wg uznania. Gdy wytworzy się ser i oddzieli serwatka zlać do worka z tetry, uformować w kształcie klinka przycisnąć deską z obciążeniem do wystudzenia. Najlepiej smakuje na śniadanie wielkanocne z wędliną i chrzanem.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Wielkanocne potrawy. Sprawdzony przepis na ser jajeczny - Nowiny

Wróć na rzeszow.naszemiasto.pl Nasze Miasto