Prawie 30 tysięcy pączków usmażyli cukiernicy z Cukierni Julian Orłowski & Kazimierz Rak przy ul. Miodowej w Rzeszowie.
- Mamy różne rodzaje pączków - mówi Kuba Rak, mistrz cukiernik. - I w czwartek zapraszamy wszystkich na Miodową.
Oprócz tradycyjnych, babcinych pączków, czyli z różą i lukrem rzeszowska cukiernia oferuje także pączki oblane kajmakiem, nadziewane konfiturą z czarnej porzeczki, posypane kuleczkami czekoladowymi, a także pączki oblane białą czekoladą z adwokatowym kremem. Są też pączki z budyniem, brzoskwiniami i sosem malinowym oraz pączki czekoladowe oblane czekoladą z nadzieniem czekoladowym.
ZOBACZ ZDJĘCIA:
- Chcemy sprostać oczekiwaniom wszystkich klientów - dopowiada Kuba Rak. - Każdego roku staramy się też wprowadzać coś nowego, bo nasi klienci czekają na nowe smaki. W tym roku proponujemy pączek z nadzieniem z mirabelki oblany czekoladą orzechową, posypany prażonymi ziarnami słonecznika, z żółtym guzikiem marcepanowym i tabliczką "Najlepsze życzenia".
Dopowiada, że marcepanowy guzik symbolizuje, że pączek jest szyty na miarę potrzeb.
Na tłustoczwartkowych smakoszy w cukierni przy ulicy Miodowej czekają także tradycyjne faworki (chrust), róże karnawałowe i minipączki z budyniem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?