Można było kupić i skosztować: wędliny, sery, nalewki, wypieki różnych ciast np. sękacze, makowce, serniki, mrówkowce oraz różnego rodzaju miód, chleby na zakwasie, przetwory z grzybów i owoców leśnych.
Zwiedzający mogli spróbować regionalnych potraw przygotowanych przez restauratorów np. szczupaka faszerowanego, pasztety, wędzonki chłopskiej.
Na Bazarku Świątecznym byli obecni wytwórcy rękodzieła ludowego.
Impreza jak co roku cieszyła się dużym zainteresowaniem mieszkańców Suwałk i okolic.
Atrakcje Biebrzańskiego Parku Narodowego
Turysta w Białowieskim Parku Narodowym
Regionalne potrawy województwa podlaskiego
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?