Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepisy na domowe przetwory: Pyszne pikantne ogóreczki z chili. Podajemy sprawdzony przepis

Urszula Sobol
Urszula Sobol
Ogórki pokroić w słupki, ale nie obierać ze skórki
Ogórki pokroić w słupki, ale nie obierać ze skórki Archiwum Polska Press
Nasza czytelniczka Agnieszka poleca sprawdzony przepis na domowe przetwory z ogórków. To pyszne pikantne ogóreczki z chili.

Składniki:

  • 2,5 kg ogórków

Zalewa:

  • 1,5 główki czosnku,
  • 4 łyżki soli,
  • 2 łyżki chili,
  • 0,5 kg cukru,
  • 8 łyżek oleju,
  • 1,5 szklanki octu

Wykonanie:

  • Ogórki pokroić w słupki, ale nie obierać ze skórki. Składniki na zalewę zagotować.
  • Słoiki napełnić ogórkami i zalać przygotowaną, zimną zalewą, pasteryzować 10 minut.

Smacznego!

od 12 lat
Wideo

Wybory samorządowe 2024 - II tura

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na rzeszow.naszemiasto.pl Nasze Miasto