Składniki:
Ciasto:
5 żółtek
1 szkl cukru
3 łyżeczki proszku do pieczenia
3 szkl mąki
1 margaryna
Masa:
3 duże śmietany 18%
2 op. budyniu śmietankowego
1 cukier waniliowy
1 szklanka cukru
olejek cytrynowy
5 białek
Wykonanie:
Ze składników zagnieść ciasto. Połową wyłożyć natłuszczoną i posypaną mąką formę. Resztę schłodzić.
Białka ubić z cukrem na sztywno. Śmietany wymieszać z cukrem waniliowym, olejkiem i budyniami.
Dodać do białek. Delikatnie wymieszać. Wylać na ciasto. Włożyć do piekarnika i piec w temp. 180 st. C przez 20 min. Po tym czasie na wierzch zetrzeć pozostałe ciasto. Piec 20 min. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Pasztet z białej fasoli
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?