Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Pomysł na obiad. Rolada szpinakowa z łososiem. To sprawdzony przepis!

Urszula Sobol
Urszula Sobol
Sprawdzony przepis na roladę szpinakową z łososiem. To świetna propozycja nie tylko na piątkowy obiad, ale też na imprezową przekąskę.

Rolada szpinakowa

Składniki:
1 opakowanie szpinaku mrożonego lub świeżego (450 g), łyżka masła, 4 jajka, 2 serki śmietankowe lub chrzanowe, łosoś w plasterkach, sól, pieprz, czosnek.

Wykonanie:
Szpinak podsmażamy na maśle. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Odparowujemy i studzimy. Oddzielamy żółtka od białek. Z białek ubijamy sztywną pianę. Masę szpinakową miksujemy z żółtkami i delikatnie mieszamy z pianą. Nakładamy masę szpinakową na blachę i pieczemy około 15 minut w temperaturze 190 st. C. Studzimy ciasto szpinakowe, smarujemy twarożkiem i układamy plastry łososia. Formujemy roladę, ciasto zwijamy w folię i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Zamiast łososia można dać paprykę, kukurydzę, ogórek.

od 7 lat
Wideo

Domowa granola czekoladowa

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na rzeszow.naszemiasto.pl Nasze Miasto