Składniki:
- miód płynny, może być sztuczny (duży słoik),
- 1 kostka margaryny,
- 6 jaj,
- przyprawa do piernika,
- łyżka sody,
- 2 szklanki cukru,
- mąki, ile zabierze (ok. 2 kg),
- lukier (utrzeć białko z cukrem pudrem).
Wykonanie:
Cukier z miodem roztopić, dodać margarynę. Do chłodnego dodawać po jednym jajku i ucierać, wsypać przyprawę do piernika i sodę. Zarobić ciasto i zostawić w chłodzie na 24 godz. Następnie rozwałkować, wykrawać ciastka i piec. Można polukrować i ozdobić.
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?