Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Nie masz pomysłu na obiad? A może zupa owocowa wiśniowa. Podajemy sprawdzony przepis

Urszula Sobol
Urszula Sobol
Zupa owocowa to tani, szybki i smaczny obiad
Zupa owocowa to tani, szybki i smaczny obiad Archiwum Polska Press
Jak przygotować zupę owocową z wiśni? Podajemy sprawdzony przepis. Zupę można ją podawać z makaronem lub ryżem. Smacznego!

Zupa owocowa wiśniowa

Składniki:
około 1 kg wiśni, 3,5 l wody, cukier do smaku (według uznania), szczypta soli, budyń waniliowy, mała śmietana (12 proc. lub 18 proc.)

Wykonanie:
Zagotuj wodę w głębokim garnku. Dodaj umyte owoce do zagotowanej wody. Gotuj przez około 5-10 minut. Rozmieszaj budyń z 3 łyżkami wody i śmietaną. Mieszaninę dodaj do gotującego się wywaru. Dodaj szczyptę soli. Posłódź według uznania. Całość gotuj jeszcze przez około 5 minut.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na rzeszow.naszemiasto.pl Nasze Miasto