MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Makaron z soczewicy, cieciorki, grochu, białej czy czarnej...
fot. bondd/123RF

Makaron nie musi być tuczący. Wypróbuj jego różne rodzaje. Sprawdź, ile kalorii ma makaron ryżowy, sojowy, konjac, udon, chiński czy włoski

Makaron z fasoli, soczewicy i innych nasion roślin strączkowych

Makaron z soczewicy, cieciorki, grochu, białej czy czarnej fasoli to produkty dostępne od niedawna na polskim rynku. Składają się w 100 procentach z mąki z suchych nasion roślin strączkowych, wymagają dość krótkiego gotowania i są bardzo bogatym źródłem zarówno wartościowego białka roślinnego, jak i błonnika pokarmowego. Do najsmaczniejszych rodzajów „strączkowego” makaronu należy ten z czerwonej soczewicy oraz z zielonego groszku.

W 100 g: 329-377 kcal, 18-22 g białka, 1,4-2 g tłuszczu, 48-62 g węglowodanów, 14-15 g błonnika.

Zobacz również

Spotkanie właścicieli jamników ich czworonogów w Parku Dzikowskim [ZDJĘCIA]

Spotkanie właścicieli jamników ich czworonogów w Parku Dzikowskim [ZDJĘCIA]

III liga. Zdegradowana Pilica nie popisała się u siebie z Lechią

III liga. Zdegradowana Pilica nie popisała się u siebie z Lechią

Polecamy

Rozpoczęły się zapisy na Poland Business Run 2024. Ilość miejsc jest ograniczona

Rozpoczęły się zapisy na Poland Business Run 2024. Ilość miejsc jest ograniczona

Lecisz do Włoch? Odwiedź Monte Cassino. W tym roku szczególnie warto tam być

Lecisz do Włoch? Odwiedź Monte Cassino. W tym roku szczególnie warto tam być

„Królowa wędlin” z „Sanatorium Miłości” dorobiła się fortuny. Czym się zajmowała?

„Królowa wędlin” z „Sanatorium Miłości” dorobiła się fortuny. Czym się zajmowała?