Oponki serowe
Składniki:
- 0,5 kg mąki,
- 0,5 kg twarogu,
- 0,5 kostki margaryny,
- 3 jajka,
- 0,5 szk. cukru,
- cukier waniliowy,
- 1 łyżeczka proszku,
- 1 łyżeczka prozy (sody),
- 1 łyżka octu,
- 1 l oleju.
Wykonanie:
Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Z podanych składników zarobić ciasto. Rozwałkować na grubość 1 cm, wykrawać literatką. Na rozgrzany olej kłaść ciasto i smażyć na złoty kolor. Po usmażeniu posypać cukrem pudrem.
Wideo
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
Polecane oferty
Materiały promocyjne partnera