Konkurs: Najlepszy polski barman poszukiwany!
Barmaństwo moja pasja Przygotowanie szkła, odpowiedni kąt nachylenia szklanki, siła strumienia z kranu, odpowiednia pianka – to tylko część rytuału zwanego w branży barmańskiej „perfect pour”, czyli doskonałego nalewania i serwowania piwa. Podczas kwalifikacji do międzynarodowego konkursu Pilsner Urquell International Master Bartender 2012, organizowanego przez ikonę czeskiego piwa Pilsner Urquell – barmani poznali tajniki tej niełatwej sztuki. Jako promotor kultury piwnej obserwujemy, że coraz więcej barmanów w Polsce docenia swoją wiedzę i umiejętności serwowania piwa. To właśnie od poziomu opanowania przez nich sztuki barmańskiej zależą w dużej mierze doznania towarzyszące nam podczas spożywania złocistego trunku. Dlatego niezwykle cieszy nas ogromna popularność konkursu organizowanego przez Pilsner Urquell, która w tym roku przerosła nasze oczekiwania. – komentuje Tomasz Kanton, kierownik ds. PR marek w Kompanii Piwowarskiej S.A.