Składniki:
- 3 jaja,
- 1 średni seler,
- 1 cebula,
- pół margaryny,
- pół szkl. wywaru z grzybów prawdziwych,
- 1 łyżka sosu sojowego,
- 2 ząbki czosnku,
- pół szkl. bułki tartej,
- 2 łyżki chrzanu,
- 1 łyżka gałki muszkatołowej ,
- pieprz, sól do smaku.
Wykonanie:
Seler ugotować w wywarze z grzybów. Cebulę udusić na margarynie. Wszystkie składniki zmielić, jajka oddzielić od białek, dodać żółtka, wymieszać, a na koniec dodać pianę z białek i jeszcze raz delikatnie wymieszać (można dodać posiekaną natkę pietruszki). Przełożyć do wysmarowanych tłuszczem foremek i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni i piec ok 45 minut.
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?