Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Jedliście kiedyś pasztet z selera? Podajemy sprawdzony przepis!

Urszula Sobol
Urszula Sobol
Pasztet z selera
Pasztet z selera Archiwum Polska Press
Przepis na pasztet z selera podają Gospodynie z Koła Gospodyń Wiejskich z Chmielu.

Składniki:

  • 3 jaja,
  • 1 średni seler,
  • 1 cebula,
  • pół margaryny,
  • pół szkl. wywaru z grzybów prawdziwych,
  • 1 łyżka sosu sojowego,
  • 2 ząbki czosnku,
  • pół szkl. bułki tartej,
  • 2 łyżki chrzanu,
  • 1 łyżka gałki muszkatołowej ,
  • pieprz, sól do smaku.

Wykonanie:
Seler ugotować w wywarze z grzybów. Cebulę udusić na margarynie. Wszystkie składniki zmielić, jajka oddzielić od białek, dodać żółtka, wymieszać, a na koniec dodać pianę z białek i jeszcze raz delikatnie wymieszać (można dodać posiekaną natkę pietruszki). Przełożyć do wysmarowanych tłuszczem foremek i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni i piec ok 45 minut.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Jedliście kiedyś pasztet z selera? Podajemy sprawdzony przepis! - Nowiny

Wróć na rzeszow.naszemiasto.pl Nasze Miasto