MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Produkty spożywcze warto myć przed rozdrobnieniem, a nawet...
fot. PublicDomainPictures/pixabay.com

Jak przygotować zdrowe jedzenie? 10 kuchennych błędów i sposoby, by ich unikać

Mycie rozdrobnionych produktów

Produkty spożywcze warto myć przed rozdrobnieniem, a nawet przed obraniem, co pomoże ograniczyć wypłukiwanie z nich składników mineralnych i witamin rozpuszczalnych w wodzie. Dotyczy to nie tylko warzyw i ziemniaków, ale także mięsa. Niepolecane jest ponadto moczenie produktów przed ich przygotowaniem, by nie ściemniały, jak to często robi się w przypadku ziemniaków.

Zobacz również

Kadra Probierza sprawdziła się na... torze wyścigowym. Wygrał "Lewy"!

Kadra Probierza sprawdziła się na... torze wyścigowym. Wygrał "Lewy"!

Przyroda coraz bliżej. Natura w skali makro, pyłki, czułki i krople rosy na zdjęciach

Przyroda coraz bliżej. Natura w skali makro, pyłki, czułki i krople rosy na zdjęciach

Polecamy

Najlepsze kąpieliska w Polsce wybrane! Te miejsca zdobyły Błękitną Flagę

Najlepsze kąpieliska w Polsce wybrane! Te miejsca zdobyły Błękitną Flagę

Wystawa florografii Albiny Róg „Poczuj zapach polnych kwiatów!” RDK Filia Słocina

Wystawa florografii Albiny Róg „Poczuj zapach polnych kwiatów!” RDK Filia Słocina

Przepiękna atrakcja Dolnego Śląska. To nią zachwyciło się UNESCO

Przepiękna atrakcja Dolnego Śląska. To nią zachwyciło się UNESCO