MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grzybów przeznaczonych do suszenia nie myjemy (po zmoczeniu...

Jak przygotować grzyby krok po kroku? Suszenie, gotowanie, mrożenie. Proste sposoby na przygotowanie grzybów do spożycia

Grzybów przeznaczonych do suszenia nie myjemy (po zmoczeniu raczej zgniją niż wyschną). Wybieramy największe okazy. Odcinamy nóżki, kapelusze zaś kroimy na paski grubości palca. Pokrojone paski wkładamy do suszarki do grzybów. Przy ładnej pogodzie możemy nawlec je na nitki i powiesić na słońcu. Jeśli nie posiadamy suszarki, układamy grzyby w piekarniku (na kratce) i ustawiamy 80°C z nawiewem. Grzyby suszymy do momentu, gdy zaczną szeleścić. Gotowe przekładamy do słoika.

Zobacz również

Po ile są warzywa i owoce na targowisku w Pile?

Po ile są warzywa i owoce na targowisku w Pile?

Otylia Jędrzejczak będzie szkolić młodych adeptów pływania na Podkarpaciu

Otylia Jędrzejczak będzie szkolić młodych adeptów pływania na Podkarpaciu

Polecamy

Zderzenie kilku samochodów pod Krakowem. Zablokowany jeden pas ruchu

Zderzenie kilku samochodów pod Krakowem. Zablokowany jeden pas ruchu

Nagła zmiana na stanowisku szefa Zarządu Dróg i Komunikacji w Tarnowie

Nagła zmiana na stanowisku szefa Zarządu Dróg i Komunikacji w Tarnowie

Przegląd maja w Krynicy Morskiej

Przegląd maja w Krynicy Morskiej