Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Aby oczyścić grzyby przeznaczone do bezpośredniego spożycia,...

Jak przygotować grzyby krok po kroku? Suszenie, gotowanie, mrożenie. Proste sposoby na przygotowanie grzybów do spożycia

Aby oczyścić grzyby przeznaczone do bezpośredniego spożycia, marynowania lub zamrożenia należy:

> zabezpieczyć dłonie rękawiczkami foliowymi
> wypłukać grzyby pod bieżącą wodą
> resztę zanieczyszczeń zeskrobać ostrym nożykiem
> delikatne grzyby przetrzeć ściereczką
> obciąć spód trzonka i wykroić brzydkie miejsca

Jeśli planujemy ususzyć grzyby, przy czyszczeniu nie powinniśmy używać wody. Nie należy także grzybów moczyć. Zamiast płukania - przetrzyjmy je delikatnie ściereczką lub ręcznikiem papierowym.

Zobacz również

Tomasz Jasik: Kibice nas ponieśli. Jan Urban: Słusznie zostaliśmy pokonani wysoko

Tomasz Jasik: Kibice nas ponieśli. Jan Urban: Słusznie zostaliśmy pokonani wysoko

Święto Konstytucji 3 Maja w Żywcu. Zobaczcie ZDJĘCIA!

Święto Konstytucji 3 Maja w Żywcu. Zobaczcie ZDJĘCIA!

Polecamy

Quiz wiedzy o Wielkopolsce. Czy jesteś prawdziwym Wielkopolaninem?

Quiz wiedzy o Wielkopolsce. Czy jesteś prawdziwym Wielkopolaninem?

Rekrutacja uzupełniająca do miejskich przedszkoli w Legnicy. Tu są wolne miejsca

Rekrutacja uzupełniająca do miejskich przedszkoli w Legnicy. Tu są wolne miejsca

Uwaga! Nie ma już wolnych miejsc na parkingach przy szlaku do Morskiego Oka w Tatrach

Uwaga! Nie ma już wolnych miejsc na parkingach przy szlaku do Morskiego Oka w Tatrach