Podajemy sprawdzony przepis na puszyste racuchy z jabłkami, które zrobisz bardzo szybko i prosto.
Racuszki na kwaśnym mleku
Składniki:
60 dag mąki,
2 jajka,
1 łyżka cukru,
1 litr kwaśnego mleka,
pół łyżki soli,
1 łyżka proszku do pieczenia,
cukier waniliowy,
jabłka,
cukier puder (do posypania),
olej (do smażenia).
Wykonanie:
Mleko łączymy z jajkami, cukrem, solą, mąką. Wyrabiamy ciasto do gęstości śmietany. Jabłka kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce i wrzucamy do przygotowanego ciasta. Smażymy na oleju, z obu stron i po usmażeniu ciepłe posypujemy cukrem pudrem.
Wideo
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!