11 z 11
Poprzednie
Przejdź na i.pl
Wielkanoc na stołach. Obowiązkowo babki, żur z kiełbasą i jajka. Sprawdzone przepisy od pań z kół gospodyń wiejskich
Jajka faszerowane pieczarkami poleca (KGW Szczepańcowa) Składniki: 10 jajek, 30 dag pieczarek, duża cebula, 1/4 kostki masła, majonez, sól, pieprz. Do dekoracji: liście sałaty, natka pietruszki i czerwona papryka. Wykonanie: Pieczarki i cebulę drobno posiekać. Następnie podsmażyć na maśle. Odsączyć z tłuszczu na sicie. Wystudzić. Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupki, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Zetrzeć na tarce i dodać do pieczarek. Wymieszać z majonezem i doprawić. Białka napełnić farszem. Układać je na liściach sałaty. Jajka dekorować majonezem, natką i paseczkami papryki.