Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Toruń. "Kuchenne rewolucje" w "La Nonna Siciliana"

tw
Toruń. "La Nonna Siciliana" już po "Kuchennych rewolucjach" Magdy Gessler
Toruń. "La Nonna Siciliana" już po "Kuchennych rewolucjach" Magdy Gessler mat. prasowe
W czasie toruńskich "Kuchennych rewolucji" Magda Gessler nie tylko postawiła do pionu kucharzy, którzy wykazali się, podczas kręcenia programu, ogromną chęcią nauki włoskich przepisów, lecz również zmieniła podejście Cufa – Albańczyka, który zarządzał prawie wszystkimi sprawami obecnej restauracji La Nonna Siciliana.

Magda Gessler odwiedziła Toruń ze swoim programem już dwukrotnie. Za pierwszym razem próbowała odmienić restaurację "Zamkowa", która została zamknięta chwilę po emisji odcinka w telewizji, a następnie Magda Gessler udała się z "Kuchennymi rewolucjami" do restauracji "Arsenał". Co wydarzyło się w "Kuchennych rewolucjach" podczas jej ostatniej wizyty w Toruniu?

Warto przeczytać: Najciekawsze koncerty w Toruniu [KTO? GDZIE? KIEDY?]

Cufo miał stać się właścicielem restauracji. Jednak zanim to nastąpiło, natychmiast przejął dowodzenie w lokalu: zatrudnił własnych kucharzy, a profil kuchni zmieniono na włoską. Po kilku miesiącach nieformalnych rządów Albańczyka, do faktycznego właściciela restauracji, zaczęły spływać niezapłacone rachunki i faktury na kilkadziesiąt tysięcy złotych, które trzeba było uregulować. Właściciel utracił tym samym zaufanie do menadżera i postanowił wezwać na pomoc Magdę Gessler.

W wyemitowanym odcinku możemy zauważyć jak wielką zmianę przeszła restauracja Italian House. Wnętrze stało się bardziej przestronne i jasne, a na ścianach powieszono zdjęcie sycylijskiego miasteczka oraz czarno-białą fotografię babci, która ma symbolizować nową nazwę lokalu - La Nonna Siciliana.

Karta dań także została odświeżona – jest prosta, dwustronna, z krótkim i interesującym menu. Znajdziemy w niej m.in. stek z tuńczyka nadziewany kaparami i oliwkami, wegetariański bigos podawany na Sycylii jako dodatek do mięs, czy cannoli- rurki nadziewane serem ricotta z posmakiem pomarańczowym. Wczorajsza emisja "Kuchennych rewolucji" z grodu Kopernika zapewne tylko zwiększy zainteresowanie sycylijską babcią, wypromowaną przez program Magdy Gessler, które po teście lokalu, stwierdziła, że jest to jeden z najlepszych lokali w Polsce, które serwują sycylijską kuchnię.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Danuta Stenka jest za stara do roli?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na torun.naszemiasto.pl Nasze Miasto