Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Restaurant Week Rzeszów. Festiwal rusza już 18 kwietnia [RESTAURACJE, LISTA]

Agnieszka
123rf
Zbliża się Restaurant Week, który odbędzie się również w Rzeszowie w dniach 18 - 30 kwietnia. W ramach festiwalu zjesz posiłek składający się z: przystawki, dania głównego i deseru za 49 zł.

Na Restaurant Week czas rezerwacji to 90 minut. W tym czasie zjecie trzydaniowy posiłek, który należy wcześniej zarezerwować. Każda restauracja, która bierze udział w festiwalu oferuje dwa rodzaje menu. Gdzie zjecie w Rzeszowie w ramach Restaurant Week?

Restaurant Week Rzeszów

Liszt, ul. Szopena 33.

Menu A:

  1. Sałatka z grillowaną papryką, serem camembert i sosem musztardowym.
  2. Leczo z kasza kuskus, żurawiną i grillowaną cukinią.
  3. Ciasto Gerbeaud.

Menu B:

  1. Przysmaki węgierskie.
  2. Tokan z makaronem tarhonya.
  3. Puree kasztanowe z bitą śmietaną w aromacie rumu.

Restaurant Week Rzeszów. Zobacz kolejne restauracje.

Lord Jack, Rynek 4

Menu A:

  • Carpaccio z gęsi / owoce / parmezan / oliwa pomarańczowa
  • Duszony rostbef wołowy / puree ziemniaczane / warzywa sezonowe
  • Eton mess (beza z bitą śmietaną i owocami)

Menu B:

  • Krem z kukurydzy / chili / oliwa pietruszkowa
  • Gołąbki z modrej kapusty / kasza pęczak / borowiki / ser górski
  • Suflet czekoladowy / lody / sos malinowy

Restaurant Week Rzeszów. Zobacz kolejne restauracje.

Parole Art Bistro, ul. Sokoła 7

Menu A:

  • Tatar z polędwicy wołowej z krwistą pomarańczą, tymiankiem i whisky
  • Smażona pierś z przepiórki w melisie z sosem malinowym, ziemniakiem Hasselback i pastą pomidorową
  • Ciasto cytrynowo-migdałowe z kremem z palonego kakao

Menu B:

  • Podwędzany burak z konfitowanym żółtkiem i pikantnym dressingiem pomarańczowym
  • Pieczone marchewki z orzechami ziemnymi, kremem bazyliowym i smażonym, dojrzewającym kozim serem
  • Mus z białej czekolady i mascarpone z marakują i limonką

Restaurant Week Rzeszów. Zobacz kolejne restauracje.

Republika polsko-francuska, Na Skały 1 a

Menu A:

  • Quiche ze szparagami i kozim serem
  • Marokański couscous wegetariański
  • Krem kasztanowy

Menu B:

  • Zupa krem z białych szparagów z boczkiem
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie kasztanowym, pieczone bataty, surówka z marchewki i selera
  • Ciasteczka kokosowe

Restaurant Week Rzeszów. Zobacz kolejne restauracje.

Restauracja Kulisy, ul. Jastrzębia 29

Menu A:

  • Zupa krem z gruszki i pietruszki
  • Smażony sandacz serwowany z ratatouille warzywnym i palonym masłem
  • Crumble z truskawką i rabarbarem

Menu B:

  • Zupa tajska z kurczakiem curry
  • Pappardelle z kaczką, rozmarynem i sosem na bazie czerwonego wina
  • Tort ,,Leśny mech"

Restaurant Week Rzeszów. Zobacz kolejne restauracje.

Restauracja Oranżeria, al. Piłsudskiego 44

Menu A:

  • Pieczony bakłażan pod sałatką, ze szparagami, w emulsji czosnkowej, z pastą z cieciorki wraz z serem scamorca
  • Królicze udo w białym winie, z grzybami schimei, z kaszą pęczak, wiosennym bobem i szparagami
  • Deser cytrynowa fantazja

Menu B:

  • Pieczony bakłażan pod sałatką, ze szparagami, w emulsji czosnkowej, z pastą z cieciorki wraz z serem scamorca
  • Filet z okonia morskiego, risotto z czarnego ryżu, ze szparagami, parmezanem i gotowaną rzodkiewką
  • Deser cytrynowa fantazja

Restaurant Week Rzeszów. Zobacz kolejne restauracje.

Restauracja Patio, Dymnickiego 1a

Menu A:

  • Wędzona pierś kaczki, chutney z pomarańczy, sos ziołowy, pistacje
  • Duszony udziec cielęcy z figą, kasza jęczmienna, gratine z buraka i chrzanu, sos własny, salsa warzywna
  • Tarta fiołkowa z lodami bazyliowymi i watą cukrową

Menu B:

  • Consomme z dojrzałych pomidorów, ośmiornica, oliwa smakowa, malina
  • Risotto na zielonej herbacie z mango i miętą, ser mascarpone, truskawka
  • Kokosowe ciasto cygaretkowe, mus czekoladowo-kokosowy z malibu

Restaurant Week Rzeszów. Zobacz kolejne restauracje.

Wesele, ul. Kopernika

Menu A:

  • Sałatka z pieczonym rostbefem i sosem vinegret truskawkowym
  • Policzki wołowe z purre ziemniaczanym i młodymi warzywami
  • Mini beza Pavlova z owocami

Menu B:

  • Sałatka z karmelizowanym kozim serem i owocem granatu
  • Kaszotto z grzybami, śliwką i serem bursztyn
  • Mini beza Pavlova z owocami
od 7 lat
Wideo

Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na rzeszow.naszemiasto.pl Nasze Miasto