Kotleciki mielone cielęce - Gyros
Czas : 30 minut
Składniki :
20 dag chudej cielęciny
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
1 łyżka Przyprawy do Gyrosa Kamis
1 łyżeczka sosu sojowego
2 cebule
3 łyżki oliwy
1 łyżka masła
mąka
Mięso zmielić ( najlepiej na grubym sitku ). Do masy mięsnej wsypać przyprawę Gyros, dodać jajko i bułkę tartą. Dobrze wyrobić. Uformować 2 kotlety i obtoczyć je w mące. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy z masłem i smażyć kotleciki po 3 minuty z każdej strony. Zmniejszyć gaz i dosmażyć pod przykryciem ( można skropić wodą by szybciej się dodusiły ). Na osobnej patelence usmażyć na złoto usiekaną w piórka cebulę . Kotleciki podawać z pieczonymi ziemniakami lub ryżem "czerwonym na ostro".
**źródło:
kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com**
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?